When the light comes on.

3:22:00 μ.μ.

Το πρόγραμμα του ΝΕΟΝ "Έργο στην Πόλη", αναθέτει κάθε χρόνο σε έναν καλλιτέχνη τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο της πόλης της Αθήνας. Σκοπός του ΝΕΟΝ είναι η παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης σε δημόσιους και ιστορικούς χώρους, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης, της κοινωνίας και της πόλης.

Αυτή ακριβώς είναι η εισαγωγή που αναγράφεται στο έντυπο που δημιουργήθηκε για την έκθεση 'A puppet sun', την οποία και επισκέφθηκα πρόσφατα. Μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η ιδέα.

Στην έκθεση 'A Puppet Sun' ειναι πολύ δυνατό το συναίσθημα που κυριαρχεί βλέποντας από κοντά ένα από τα λίγα σωζόμενα νεοκλασικά ιδιωτικά σπίτια της Αθήνας. Το αγαπημένο μου 'σημείο' ειναι η αντίφαση που δημιουργείται μεταξύ του νεοκλασσικού ιστορικού κτιρίου - το οποίο πραγματικά ειναι εντυπωσιακά όμορφο- και της σύγχρονης τέχνης του Κωστή Βελώνη, όπου μέσα απο τα έργα του 'ξαναζωντανεύουν' ο χώρος και οι μνήμες αυτού.

Εγώ πήγαινα και δεύτερη φορά! Εσείς αν θέλετε να πάτε για πρώτη φορά μπορείτε μέχρι τις 14 Ιανουαρίου Τετάρτη-Κυριακή 12.00-20.00.

















You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe