Fotografiska Museet, my love.

9:06:00 μ.μ.

Fotografiska Museet. Το Μουσείο φωτογραφίας στη Στοκχόλμη. Το πιο αγαπημένο μου μουσείο μέχρι και σήμερα.



Δε θέλω να γράψω πολλά γιατί πολλές φορές νιώθω ότι όταν λες πολλά για κάτι που αγαπάς πολύ, αυτό αρχίζει και απομυθοποιείται. Όχι καλή λέξη η απομυθοποίηση, ίσως και λάθος λέξη για τη περίσταση. Θέλω να πω ότι τα συναισθήματα που νιώθεις για κάτι που αγαπάς, πολλές φορές, δε βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν. Είναι απλά συναίσθημα, με ότι αυτό κρύβει μέσα του.


Περίπου ενάμισυ χρόνο πριν γνώρισα για πρώτη φορά το Fotografiska museet και ενώ συνήθως το love at first sight είναι αναντικατάστατο, τολμώ να πω ότι στη προκειμένη περίπτωση έζησα το...even more love at second sight.



Πριν λίγες μέρες λοιπόν, που επισκέφθηκα το μουσείο φωτογραφίας, είδα δυο εξαιρετικές εκθέσεις: 
-Cathleen Naundorf
-Christian Tagliavini 

κάρι με το φωτογραφικό μου υλικό να μπορέσετε να νιώσετε έστω και λίγο από αυτό το καταπληκτικό ‘θέαμα’.  Δε θα σας γράψω τίποτα γι αυτούς τους δυο εξαιρετικούς και πολύ σημαντικούς φωτογράφους, οι οποίοι έχουν πάει την τέχνη της φωτογραφίας σε άλλη διάσταση. Όποιος ταυτιστεί και ενδιαφερθεί είμαι σίγουρη ότι θα τους αναζητήσει στο διαδίκτυο.  

Στόχος αυτού του άρθρου, είναι να πάρετε μια πρώτη εικόνα και όσοι δεν τους γνωρίζετε και ενδιαφερθείτε να μάθετε για τη δουλειά τους, ενώ όσοι τους ξέρετε ήδη, απλά θα με καταλάβετε.



Το ταξίδι μου στη Στοκχόλμη, θα μπορούσε να έχει γίνει μόνο γι αυτές τις δύο ώρες, μέσα σε αυτό τον ‘μαγικό μου’ χώρο. 

 

CHRISTIAN TAGLIAVINI




                                  
                                    





CATHLEEN NAUNDORF










You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Subscribe